Point of View volgens de architect

Luxe genieten
“De locatie van Point of View vraagt om een eigen opgave en beeldvorming. Mede om die reden is er gekozen voor het toepassen van horizontale architectuur.”

Een aanwinst voor Nieuwegein – aldus directeur Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten
“Als all-round architectenbureau weten wij keer op keer iets extra’s te leveren. Dat wat wij schetsen, maken wij ook waar. Vanaf moment één tot de daadwerkelijke oplevering. Voor POV gold exact dezelfde benadering. Stedenbouwkundig gezien zijn wij lager gaan ontwerpen dan de omliggende bebouwing. In combinatie met een compacte en fijne opzet ontstond een passend en onderscheidend ontwerp. Met POV is Nieuwegein een sympathieke nieuwe woontoren rijker.”

Thuiskomen
Wat de meeste mensen waarschijnlijk niet meteen op hun netvlies kunnen krijgen, is het ontwerp van de entrée. Door een efficiënte balans tussen repetitie en afwisseling in de plattegronden, is er ruimte ontstaan om deze hal wat luxer te maken. Toekomstige bewoners hebben al een gevoel van thuiskomen bij het binnenstappen van deze imposante hal.