Nieuwegein, een toekomstbestendige stad

Een fijne woonstad voor jong en oud
Nieuwegeiners voelen zich nauw verbonden met hun stad en hebben er hun sociale leven ontwikkeld. Het is een toekomstbestendige stad, waar jong en oud zich thuis voelt.

De stad is aantrekkelijk voor nieuwe inwoners. Vertrouwde inwoners vinden Nieuwegein een fijne woonstad met een dorpse ‘ons-kent-ons’ gevoel.

Historie van een stad in wording
Nieuwegein is in 1971 als groeikern ontstaan uit twee dorpen: Jutphaas en Vreeswijk. Je zou het niet zeggen, maar Nieuwegein heeft een rijke geschiedenis. Het gebied werd 6000 jaar geleden al bewoond. In de omgeving staan prachtige kastelen en er ligt een bijzonder strategisch stelsel van kanalen en sluizen. De cultuurhistorie van deze streek geeft karakter aan de stad.

Bereikbaarheid
De stad beschikt over een uitstekend netwerk van wegen en openbaar vervoer (sneltram en bus). Met de auto bent u zo op de A2, A12 of de A27. De strategische ligging van Nieuwegein in de provincie Utrecht, maakt het voor velen een ideale uitvalsbasis om naar alle delen van het land te reizen. Vanaf Nieuwegein kunt u de tram pakken met eindhalte Utrecht centraal. Ook zijn er meerdere buslijnen. Zelfs op de fiets is de afstand naar het centraal station in Utrecht goed te doen.

Winkels en markten
Nieuwegein heeft meerdere winkelcentra zoals onder andere de Veste, de Batau of Muntplein en het Makado Center. Het meest bekende en drukstbezochte winkelcentrum is City Plaza. Het winkelaanbod van City Plaza is divers en sluit goed aan bij de veranderende behoeften van de stad. Er is een bioscoop en er zijn voldoende eetgelegenheden. Op het Stadsplein is op iedere zaterdag de grote Citymarkt. Andere markten in Nieuwegein zijn er op het Muntplein (dinsdag) en in Vreeswijk (donderdag).

Faciliteiten
In en om Nieuwegein is heel veel te beleven. Voor de sportieveling zijn er tal van (water)sport mogelijkheden van skatepark tot natuurijsbaan. Voor degene die graag cultuur opsnuift is er Bioscoop Plaza, Stadstheater en kunstencentrum De KOM. Dit is een nieuw gebouw en is behalve theater ook een bindende factor voor de inwoners van Nieuwegein. Iedereen die dat wil kan hier vorm geven aan zijn of haar culturele ontwikkeling.

Waar ligt Point Of View?